4 Načina da učinite vaš apartman većim pomoću osvetljenja

4 Načina da učinite vaš apartman većim pomoću osvetljenja

Kao vlasnik ili menadžer apartmana, morate osigurati da vaš smeštaj izgleda najbolje u svakom trenutku, kako biste privukli turiste koji imaju sve veće zahteve pri odabiru mesta za odmor. Održavanje privlačnosti i povećavanje poželjnosti može biti izazov kada radite sa malim prostorom kojem nedostaje dobro osvetljenje, čineći ga manjim nego što zapravo jeste. Mali stan sa lošim osvetljenjem takođe može stvoriti nepoželjnu atmosferu.

Korišćenje prirodnog svetla i boja pomoći će vam da osvetlite i podignete raspoloženje vašeg stana, a samim tim i privlačnost za turistu. Važno je imati odgovarajuće uređaje za osvetljenje. Oni će odrediti efekat koji će se stvoriti. Međutim, pravi efekat se ne može stvoriti bez pravih sijalica. Kombinovanje svih ovih faktora zajedno će vam pomoći da svoj mali, mračni apartman pretvorite u topao, udoban prostor u kome će gost osećati prijatnost i luksuz.

Prirodno svetlo i boje

Izbegavajte debele zavese duž celog prozora, draperije daju dozu luksuza samo ukoliko se sa merom koriste, inače blokiraju ulazak prirodne svetlosti kroz prozore. Umesto toga, odaberite svetle boje, tanke tkanine i podesive nijanse. Iskoristite bilo koje prirodno svetlo kako biste uklonili senke i otvorili stan. Ako je privatnost zabrinjavajuća, odaberite svetlosne boje u nijansama.Poboljšajte prirodno svetlo postavljanjem ogledala preko puta prozora da odražavaju svetlost.Takođe, možete ih staviti iznad nameštaja i ulaznih ulaza.

Boje u sobi takođe imaju ogroman uticaj na osvetljenost i veličinu. Umesto tamnih treba koristiti svetle boje. Uzmite tamni zid i obojite ga jarkom bojom, poput zlatne, lavande ili žutosmeđe. Ako farbanje zidova nije opcija, koristite ove boje za svoje tkanine i dekor. Idite na svetlije nijanse nameštaja umesto na tamne. Sjajne površine su najbolje za odbijanje svetlosti- Stavite prekrivač svetle boje preko svog troseda, fotelje ili upečatljivog komada nameštaja za Vaš apartman. Svetle lampe isto mogu biti dobra opcija koja ne zahteva veliku investiciju, a prostoru daju veliki značaj.

Izbor rasvete

Da biste rasvetom osvetlili prostor, povećajte snagu sijalica na maksimalnu količinu koju gornja rasveta može podneti pomoću hladnijih sijalica sa temperaturom u boji. Za topao i privlačan osećaj sijalice sa žarnom niti su dobar izbor. Niže su na Kelvinovoj skali, proizvode meko žuto svetlo koje je idealno za spavaće sobe i daju osečaj topline doma. Za razliku od plavih svetala, koja remete regulaciju sna, sijalice sa žarnom niti pomažu vam da se mirno odmorite tokom noći.

Ako želite uštedeti energiju i novac na računu za komunalne usluge, odaberite LED. Oni emituju istu količinu svetlosti kao sijalice niže snage, koristeći manje energije. I dok su unapred skuplji, njihov vek trajanja premašuje sijalice sa žarnom niti, uklanjajući neprijatnost zbog potrebe za njihovom zamenom.

Ambijentalna rasveta

Dopunite celokupno osvetljenje montiranjem traka za osvetljenje na baterije ispod vašeg kuhinjskog šanka, iznad kreveta, iza zavesa i u delovima prostorija u kojima je potreban detalj da bi cela slika imala smisla. Osim što se lako instalira, to je jeftin način dodavanja sloja osvetljenja. Pojačajte osvetljenje na stolu za čitanje ili bilo kom delu poput stola za šminkanje, gde će kutak, čak i jako mali, vizuelno postati komotan i velik.

Takođe, problem osvetljenja često se vidi i u kupatilu. Većina kupatila u apartmanima ima gornju rasvetu, što nije idealno jer proizvodi oštru gornju svetlost Poboljšajte osvetljenje u svom kupatilu dopunjavajući gornje osvetljenje tankom pregradom na zidu ili pojačajte ogledalo LED trakom, tako da kupatilo dobije dubine, a samim tim i prostranost.

Regulator svetla

Zatamnjivači, odnosno regulatori svetla, kontrolišu intenzitet
svetlosti i trenutno menjaju atmosferu apartmana bez obzira na doba dana, što može vašem apartmanu dodati romantičnu atmosferu i dozu luksuza koja je potrebna turistima. Kao agencija koja se bavi iznajmljivanjem apartmana, trudimo se da u našem smeštaju vodimo računa o svim detaljima i različitim potrebama svakog turiste. Vodimo računa da nije svačija želja koncept svetlog i otvorenog, pa zato nastojimo i da uslušimo želje romantičnim dušama koji svoj odmor žele da provedu u odrazu sveća i odsjaju kamina.