Gondola Zlatibor

Gondola Zlatibor

Verovali ili ne, najduža panoramska gondola na svetu nalazi se u Srbiji, i to baš na Zlatiboru. Zlatiborska “Gold gondola” povezivaće turistički centar najposećenije srpske planine Zlatibora i kompleksa Tornik, a uskoro se očekuje i njeno puštanje u rad.

Građevinski i montažni radovi na ovoj atrakciji su završeni, testiranje je uspešno prošlo, a posle sitnih završnih radova sledi i svečano otvaranje trenutno najveće panoramske atrakcije na Zlatiboru, kako bi naši posetioci uživali u potpunosti.

Činjenice o gondoli
Evo nekoliko činjenica zašto je baš ova gondola specifična:

Zlatiborska gondola duga je skoro 9.000 metara
Putovaće se 25 minuta
Gondola će imati 36 stubova, 3 stanice i 55 kapsula po 10 mesta
Njen kapacitet je do 1000 putnika na sat.
Izgradnja “Gold gondole”, računajući opremu i građevinske radove, koštala je 13 miliona evra i u potpunosti je finansirana iz budžeta opštine Čajetina.

Vožnja i pogledi na prelepe proplanke zlatnog bora, po kome je ova planina dobila ime, mame uzdahe svakog turiste. Čudotvorna klima, mešanje planinskog i morskog vazduha, čini ovu planinu i vazdušnom banjom.

Međustanica je pozicionirana nekoliko kilometara od Zlatiborskog naselja, kod Ribničkog jezera. Na ovoj lokaciji je master planom predviđena izgradnja Zlatnog grada – centra za zdravstveni i sportsko-rekreativni turizam.

Završna stanica, planinski centar Tornik predstavlja mesto puno zabave i uživanja. Na Torniku postoji mogućnost uživanja u živopisnom pejzažu i pogledu koji se pruža na sve četiri strane sveta.

Sa vrha Tornika vidi se Durmitor, Jahorina, Tara, Ribničko jezero, vrhovi Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Stubno, Semegnjevo, naselje Zlatibor

Gold Gondola

Apartmani Zlatibor- Gondola
Da bismo upotpunili Vaš odmor, razmišljali smo o svemu, pa i o vašem komoditetu, da Vam sve bude na dohvat ruke. Firma RV GLO nudi apartmane koji nalaze se na početnoj stanici gondole, što predstavlja veliku pogodnost kada se traže apartmani na Zlatiboru. Da biste bili sigurni da je Vaš odmor bezbedan, pobrinuli smo se da vreme koristite na zabavu, a brigu prepustite nama. RV GLO tim u procesu čišćenja apartmana koristi mašine koje pored uklanjanja prasine i dezinfikuju.

Avantura park Zlatibor
Na početnoj stanici Gold gondola takođe se nalazi i najveći Avantura park na Balkanu, koji nudi rekreativno-zabavne sadržaje u autentičnom zlatiborskom ambijentu. Ovaj park se prostire na površini od oko 1000 m2. Jedan deo parka sastoji se iz različtih prepreka kao što su: gelenderi (zip line), viseći mostovi, viseće mreže, Tarzan lijane, paukove mreže od užadi, cik-cak mostovi, prečka-most, kretanje surf daskom ili sankama i sl. U drugom delu za najmlađe korisnike i početnike napravljeni su zanimljivi sadržaji na stubovima, sa opremom maksimalne bezbednosti. Treći deo je „agiliti poligon“, koji se sastoji iz prepreka kao što su drveni lavirint, mreže, penjalice, balans greda, zid za penjanje, viseći mostić i sl. Park je urađen u atraktivnim bojama sa mnoštvom zanimljivih detalja što igru čini interesantnijom.