Kako učiniti da vaš apartman uvek bude besprekorno čist

Kako učiniti da vaš apartman uvek bude besprekorno čist

Najbolji način da se očuva standard čistoće u apartmanu jeste da postoji sistem,odnosno redosled kako se čisti apartman. Dok se neki apartmani na Zlatiboru pridržavaju minimalnim zahtevima za čistoćom, RVGLO se opredelio za nivo usluge koju biste Vi, kao gost, poželeli i u svom domu.

Uklanjanje posteljine
Prvo što treba da uradite je da uklonite svu posteljinu sa kreveta i proverite da li ima mrlja ili problema sa dušekom, protektorom i okvirom kreveta. Potom prikupite badem mantile,peškire,papuče i tekstil za više namena koje je potrebno adekvatno odložiti kako se ne bi isflekali tokom prenosa u vešeraj.

Uklanjanje smeća
Kad uklonite svu posteljinu sa kreveta, pokupite sve smeće koje je ostalo u sobi. Obavezno potražite na neočekivanim mestima gde se može sakriti smeće, poput unutrašnjosti fioka, oko okvira kreveta, u uglovima, na prozorskim daskama, pa čak i iza komoda.

Zatim sakupite šolje, čaše, poslužavnike, koje ćete odložiti za pranje i poliranje, iako se možda čini da ih gost nije koristio.

Brisanje prašine
Obrisati prašinu je neophodno jer će se čak i mala količina prašine videti, koja može skrenuti pažnju posebno gostima koji su orijentisani na detalje i pružiti pretpostavku da ceo apartman nije čist koliko bi trebalo da bude. Iako je to na prvi pogled estetski problem, srž problema leži u zdravlju. Gost može biti alergičan na prašinu, što zahteva čišćenje prostora detaljno i temeljno. Zato se RVGLO odlučio za Hyla profesionalni usisivač, koji mimo dubinskog usisavanja prečišćava vazduh, uvlačeći prašinu u vodu i ispuštajući eterično ulje koje blagotvorno utiče na odmor gosta.

Čišćenje i dezinfekcija
Potom, sve čvrste površine, pogotovo one koje gost često dodiruje, bitno je pored detaljnog čišćenja i dezinfikovati. Kako bismo ispunili najviše standarde čistoće, opredelili smo se da u ovom segmentu koristimo Karcher paročistač koji uklanja 99,9% bakterija i virusa sa dodirnih površina. Velika prednost ovakvog vida čišćenja apartmana je što visokom temperaturom kroz paru uklanjamo nečistoću i potom dezinfikujemo, bez dodavanja hemije, na koju gost može biti alergičan. RVGLO čini sve da gost ode zadovoljan iz smeštaja (apartmana )na Zlatiboru i ponovo se vrati prvom prilikom.

Spremanje kreveta
Nakon što se ukloni prašina u sobi, sledi spremanje kreveta. Obavezno poravnati svaki deo kreveta, počevši od dušeka. Zamenom svega, od jastuka, čaršafa do pokrivača činimo da vaši gosti na Zlatiboru uz RVGLO mogu imati čisto i prijatno iskustvo.

Čišćenje kupatila
Kupatilo je apsolutno najteži prostor za održavanje besprekorne čistoće. Neophodno je čišćenje i dezinfekcija svih delova, od toaleta,kade / tuša do lavaboa.

RVGLO upotrebom Karcher paročistača, obezbeđuje se najviši standard čistoće sobzirom da se površine tretiraju visokom temperaturom. Još jedna velika prednost koju će gost ceniti jeste mašinsko čišćenje ogledala na kome se ne mogu naći tragovi prstiju ili krpe.

Čišćenje prozora
Veoma bitna stavka u proceni standarda čišćenja jeste način i učestalost čišćenja prozora u apartmanu. 99% agencija koje rade čišćenje apartmana koriste klasičan način čišćenja, upotrebom agresivne hemije i krpe. Kako bi smo izbegli neželjene efekte hemije, ali i obezbedili visok standard, RVGLO se opredelio za mašinsko čišćenje prozora uz dezinfekciju dodirnih površina.

Dodavanje završnih detalja
Dodatne stvari koje mogu značajno uticati na utisak o apartmanu su miris i temperatura. Jaki i neprijatni mirisi mogu imati negativan uticaj na komfor tokom boravka, pa je tako neutralan miris najpogodniji za različite profile turista. To se obezbeđuje prečišćivačem vazduha koji je upaljen tokom čišćenja apartmana.

Među poslednjim stavkama jeste proveravanje temperature apartmana, tako da nije prevruće ili prehladno. Termometar se postavlja na optimalnu temperaturu u zavisnosti od godišnjeg doba (21-26).

Sad kad vidite šta podrazumeva održavanje apartmana na Zlatiboru, lako je uvideti koliko veliki posao imaju profesionalci.

Ako ste vlasnik apartmana i trudite se da pružite visok standard usluge, razmislite o partneru kao što je RV Clean. Dok se mi brinemo o čistoći vašeg apartmana Vi se možete fokusirati na vođenje vašeg poslovanja.