Otkrivamo tajne industrijske perionice veša: 8 koraka do besprekorne čistoće

Otkrivamo tajne industrijske perionice veša: 8 koraka do besprekorne čistoće

Zamislite gomile prljavog veša – od hotelskih posteljina do restoranskih uniformi koje nestaju samo da bi se vratile kao mirisne i svilenkaste uredno složene tkanine. To nije magija. To je svakodnevni rezultat rada jedne profesionalne perionice.

U ovom blogu istražićemo i upoznaćemo vas sa koracima tj. procesima rada jedne industrijske perionice veša.

  1. Preuzimanje i prijem veša:

Svaki ciklus počinje sa preuzimanjem veša. Veš se broji a takođe i pregleda kako bi se utvrdila količina, stanje veša, kao i da li postoje posebne instrukcije za njegovo tretiranje. Ova faza je od ključnog značaja jer omogućava identifikaciju fleka, oštećenja ili specifičnih zahteva za čišćenje.

  1. Sortiranje:

Nakon prijema, veš se sortira prema različitim kriterijumima kao što su boja, tkanina, stepen prljavštine i posebni zahtevi klijenta. Ova faza osigurava da se veš tretira na odgovarajući način i time smanji rizik od oštećenja i mešanja boja.

  1. Tretiranje fleka:

Fleke na vešu se tretiraju pre glavnog ciklusa pranja kako bi se maksimalno uklonile. Ovo uključuje primenu specijalnih sredstava za uklanjanje fleka na određenim područijima pre samog pranja.

  1. Pranje:

Nakon pripreme, veš ulazi u mašinu za pranje. Industrijske perionice veša obično koriste visokokvalitetne profesionalne mačine koje mogu efikasno funkcionisati sa velikim količinama veša. Različiti deterdženti i srestva za omekšavanje se koriste u skladu sa specifičnim potrebama veša kako bi se postigao najbolji rezultat.

  1. Sušenje:

Posle pranja, veš se prebacuje u mašinu za sušenje. Ova faza je ključna kako bi se osiguralo da veš bude potpuno suv pre nego što bude spakovan. Sušenje se obično vrši na odgovarajućoj temperaturi i sa odgovarajućim vremenom kako bi se izbeglo oštećenje tkanine ili njeno skupljanje.

  1. Peglanje i pakovanje:

Nakon sušenja, veš se pegla kako bi se postigao besrekoran izgled. Ovo može uključivati ručno peglanje osetljivih komada ili upotrebu industrijskih valjkova za veće količine veša. Nakon peglanja, veš se pažljivo pakuje u odgovarajuće pakete ili vreće i sprema se za dostavu.

  1. Dostava:

Konačno, čist i popeglan veš se dostavlja nazad svojim vlasnicima tj. klijentima. Ova faza podrazumeva pažljivo pakovanje veša kako bi se osiguralo da ostane čist i neizgužvan tokom transporta.

Industrijske perionice su pravo čudo savremene tehnologije i efikasnosti, omogućavajući nam da se oslonimo na besprekoran izgled našeg veša. Kroz pažljivo osmišljene korake, ove perionice uspevaju da održe visok standard kvaliteta i zadovolje širok spektar potreba svojih klijenata.

Pozivamo vas da nas posetite kako bi zajedno prošli kroz sve ove korake i upoznali vas sa radom naše perionice veša.

Vaš RV Glo tim.